forfatterbesøg · workshop · undervisning 

 

 

I en workshop kan man undersøge en tanke med sine hænder og lære gennem kroppen. Vi kan rejse ind i barokken, se på vores digitale vaner, tage på fantasirejse, blive rundtossede, spise chokolade og lave et stort teater. For eksempel. 

 

 

 

workshop for børn og bedsteforældre / 0. - 3. kl

hof eller hyrde

Barokmusik ... for børn!

 

 

En rejse ind i barokken med musiker og fortæller Poul Høxbro og illustrator Tea Bendix bygget på vores billedbog "Den morgen vi var hyrder". Vi ser på tidens malerier og musik, tegner i lys og skygge, og tegner hvordan musikken lyder, danser bransler (kædedanse), holder en fête champêtre og hører barokmusik spillet live af Concerto Copenhagen. Men hvad får du til frokost.... er du hof eller hyrde? Workshoppen kan gå forud for vores koncert med Concerto Copenhagen. kontakt tea[at]teabendix.dk

 

workshop for børn og voksne eller for skoler

to be digital

tegneworkshop med selfiestang

 

Vi kortlægger os selv, vores færden og relationer uden facebook og google og laver rigtig flotte tegninger. Det er overraskende interessant hvad der kommer frem! kontakt tea[at]teabendix.dk

workshop for børn og voksne eller for skoler

fuglen i dig

 

 

Der synger en fugl i hver eneste af os, men den kan være svær at høre. Med saks og papir og sproglig nysgerrighed kalder vi på den. Forfatter Marianne Iben Hansen og illustrator Tea Bendix leder workshoppen med afsæt i deres bog Fuglen, som handler om at miste og genfinde sig selv.

 

 

Workshoppen kan kombineres med billedbogskoncert med 

Marianne Iben Hansen og bassist Torben Westergaard

 

 

 

 

 

Komplet undervisningsmateriale til forberedelse:

7. - 10. klasse om intermedial litteratur danskidybden

5. - 6. klasse analyseværktøjer i skoleskabet.dk > opgaver til Fuglen

Alle lærere og elever har gratis adgang til app’en i iTunes.

 

forældre og børn 2 - 99 år

familieworkshop

 

I denne workshop arbejder børn og voksne sammen om at bygge en fugl af familiens hænder, med hemmeligheder i maven og vinger af ord. I får hver Jeres opgaver, bliver guidet gennem teknikker og processer og hvert barn går derfra med en fugl, sin helt egen, klar til at hænge op. 

 

 

Varighed pr deltager ca 45 min 

Materialer hverdagsmaterialer og god fantasi

 

skolebørn 3. - 5. klasse

ord-og billedworkshop

 

 

Jeg guider klassen gennem et forløb om ord, rim og skulpturelle fugle og laver tegnelege undervejs. Formålet med workshoppen er at have en hyggelig og skabende dag sammen, føle os trygge når vi fortæller historier, bruge hænderne og overraske os selv med hvad vi kan lave og undre os over hvor forskellige og gode vi alle sammen er. Det handler om at tage sig selv alvorligt selv når det er sjovt, og se potentialet i noget der gør dig glad. Hvert barn drager hjem med sin helt egen fugl med hemmeligheder i maven og vinger af ord. 

 

Varighed 3-4 timer med pauser 

Materialer hverdagsmaterialer, fremviser og lærred

 

workshop, Tea Bendix

workshop. Erfaringsvis sjov for fædre... og børn

R U M R E J S E

en højtflyvende workshop

Vi skal på eventyr i rummet og vi skal selv bygge flyveren! Vi klipper, limer og tegner rumskibe. Nogle der er seje. Nogle der kan hænge. Og nogle der kan flyve RIGTIG langt. kontakt tea[at]teabendix.dk

workshop for 3. - 6, klasse

cirkeldigte

poesi der gør dig rundtosset

 

Disse workshops er bygget over Thorstein Thomsens bog Cirklen og andre cirkeldigteBogen er udsolgt men kan lånes på biblioteket. Den kan læses og høres som > app på appstore med animationer, indtaling og musik. Og musikken ligger til fri afbenyttelse på > soundcloud. 

 

Vi tilbyder tegneworkshop, danseworkshop og forfatterbesøg som endags-forløb kl. 9.30 - 13 eller som aftenskole. Hvis vi er to undervisere, kan vi tage to skoleklasser og bytter hold undervejs.

 

Materialer: Billige hverdagsmaterialer, - listen ses herunder. Desuden har vi brug for danskvand, vanillekranse og anden mad der går i cirkler til den afsluttende reception! 

 

Gratis materiale: Herunder ligger oplæg til undervisning i digitale virkemidler, workshopideer, materialeliste, print til at lave fernisering, udstilling, skilte og plancher. 

 

Lav en udstilling: Bogens digte kan bestilles som wallstickers. Nogle gange får vi desuden trykt et ark med børnenes egne digte efter workshoppen til opsætning i skolebus / skolebibliotek.

 

Rimedanseren Ingrid Kristensen undersøger cirklen som form gennem kroppens egne cirkelbevægelser. Hun er en vidunderlig og velestimeret workshopholder og iscenesætter for børn og voksne på biblioteker og hos virksomheder, der beskæftiger sig med kreativ udvikling. www.ingrid-kristensen.dk

Rimeværksted med forfatter Thorstein Thomsen. Her kan man fordybe sig i ord, tale om cirklen som princip, om gode og onde cirkler og skrive sine egne digte. Thorstein læser op, inspirerer og spiller akustisk til deltagernes cirkelsange, cirkelrap, cirkelråb og cirkelsnak. kontakt thorstein[at]email.dk

Visuel poesi med Tea Bendix. Vi sætter digte oppe og nede, på lofter, ruder, spejle, vægge og gulve, indeni og rundt om ting. Hvis vi har tid nok laver vi også toiletrullekunst, uendelighedskort, møbiusbånd, foldebøger, papirsmykker og julepynt. For nogle gange skal digte kravles, cirkles, danses, roteres, snurres og rulles! kontakt tea[at]teabendix.dk

danskundervisning

Man kan lave en del cirkeldigte i klassen selv. Vi har vedlagt en ideliste. På ucc.dk finder man en guide til at lave workshop med digital meddigtning, path on, pic og puppetpals udviklet af Trine Ferdinand: > Cirkeldigte i danskundervisningenLæs også Nina Christensen, professor i Børnelitteratur: "Når digtet byder op til dans" om interaktionen mellem skrift, billede og lyd i  "Cirklen og andre cirkeldigte" Hent PDFen her

rimeværksted

 

Det er en filosofisk twist at lave cirkeldigte og man ved aldrig hvad der kan ske, men vi har da set både cd-digte, kagefads-digte, gækkebrevs-digte, tallerken-digte, bon-rulle-digte, ret store gulvdigte, kabeltromle-digte, små ægge-digte, blomsterkrans-digte, globus-digte, akvarie-digte, plexiglasrørs-digte, væg-digte, paprulle-digte, 8-tals-digte, låg-digte, papirsmykker, stænklågs-digte, digtbolcher, og paraply-digte. Herunder er der en materialeliste...

 

fin fernisering

Vi slutter af med sæbebobler, vanillekranse, bagels, donuts, runde knækbrød, polo,  og alt hvad der ellers går i cirkler. Workshoppen kan sluttes med cirkelsange og et fælles cirkelshow efter princippet hurtigt-ind-hurtigt-ud for de optrædende. Herunder finder du pynt og etiketter. Efterfølgende kan man lade børnenes egne digte trykke som wallstickers.

Post dine erfaringer med dette hashtag:

#cirkeldigte, #poesidergørdigrundtosset, #digteskallæsesmedhelekroppen

Langepetermadsen-workshop

workshop for børn i alle aldre

L A N G E · P E T E R · M A D S E N

tegneglæde i lange baner

 

Hvem kender ikke historien om Lange Peter Madsen? Kom og vær med, når vi skaber byen, hvor de lange mennesker bor. Illustrator Tea Bendix står klar til at hjælpe med opbygningen.

Langepetermadsen-workshop

workshop for børn og familier

H A L F D A N · 1 0 0 · Å R

ordvaskeri 

Ordværksted med Thorstein Thomsen og Tea Bendix i anledning af Halfdan Rasmussens 100 år. Et mægtigt ryk-ind af digtende mennesker i en labyrint af vasketøj, sæbekasser, vaskebjørne, papirskjorter, ukulelerap og rimpar i flere sværhedsgrader · Kulturværftet Helsingør februar 2015

.

.

.

workshop for skoleklasser i samarbejde på tværs af alder

B O G G A R T N E R I

huskunstner · tre uger

Bogworkshop med fokus på tempo, engagement og skaberglæde. Et samarbejde mellem Illustrator Tea Bendix og børnebogsforfatter Morten Dürr, tre skoler i Ballerup, Ballerup Bibliotek, Skolernes børnekulturnetværk og skolebibliotekerne i kommunen 2014.

Støttet af Statens Kunstråd

Trediemensionelle illustrationer, v. Tea Bendix og Helle Vibeke Jensen 

 

Vildtvoksende tredimensionelle illustrationer skabt af vietnamesiske illustratorer og forfattere i et tre dages møde med danske forfattere og designstuderende.

 

Dansk Forfatterforening

September 2014


læs mere i artikel på CKU
 

 

8-10 år

filmværksted med kukkasser

 

Tegneworkshop i samarbejde med Gentoftegade BibliotekVi genskaber Gentoftegades butikker som rumlige kukkasser med stående figurer, filmer ind i dem med webcam og laver flyttetegnefilm (stopmotion) med filminstituttets animationsværktøj. 

 
September 2014
 

tegneglade børn, alle aldre

chokoladeteater, large

 

Jeg bytter en chokolade for en tegning til teateret og sammen bygger vi

et vældigt teater med kongeloge, statsminister, orkestergrav og bæver

 

Foto Søren Kløft · Bogfestivalen på Holmen 2010

 

Højskoleworkshop med foredrag

den pæne historie

 

Noget om at formidle historisk materiale

 

Historie er også det der skete igår. Vi skaber en spontan udstilling

med rumlige effekter, som man kan gå på oplevelse i.

 

Udstilling udarbejdet sammen med kursisterne 

Sommerkurset "Alletiders historie", Vallekilde Højskole 2013