CONCERTO COPENHAGEN  ·  POUL HØXBRO  ·  TEA BENDIX

.

Koncert til børn 5-8 år og deres voksne

 

Billedbog, CD og koncert med barok ... for børn!

til skoler, kulturhuse, institutioner og biblioteker 

 

Publikum: 1-4 klasser på én gang, ideelt 20-30 børn 6-8- år, højst 120 

Varighed: 35-45 minutter

Sprog: Koncerten kan afholdes på engelsk, tysk, svensk, dansk

Teknik: Et rum med god akustik. LCD-projektor og et stort lærred. Flipover plus ekstra papir og penne til børnene. Mørklægning er nødvendig. Spilleareal: ca. 8 x 5. Opstillingstid: 1t. 

Billedbog 28 sider med CD kan købes signeret efter koncerten så længe lager haves

Vejledende priser ex. moms eventen findes i flere varianter i flere prisniveauer, som man kan forhandle om.

Kontakt Concerto Copenhagen: info@coco.dk Læs mere på > coco.dk

 

Billedbogskoncert med barokmusik

Den morgen vi var hyrder handler om en hyrde der betager et hof med sin musik. Han bliver vasket og klædt på, ... men imens tager hoffet hans tromme, hans fløjte, hans tøj, selv hans dyr og klæder sig ud som ham! Det bliver en flot fête champêtre på landet med sølvbestik, parfumerede får og ægte hyrde. Men hvem er nu mest hvem? Og hvordan ved man, hvem man er, når man bliver betaget af noget? 

 

Poul Høxbro fortæller frit og levende fra bogen. Concerto Copenhagen spiller ægte fransk og engelsk pastoral barokmusik med nærvær og liv på originale instrumenter. Jeg viser illustrationer på storskærm i et flow der er skræddersyet til de enkelte satser. Bagefter fortæller vi om musikken, og publikum tegner med under ekstranumrene. 

Om målgruppen:
Børn elsker barok. I min egen stue giver CD'en anledning til rolige eftermiddage og vilde balletspring. Alderen på vores koncertpublikum har været skiftende, men vi oplever at børn fra 6-8 år får meget ud af koncerten sammen med deres skole, mens de mindre, måske helt ned til tre år og også deres søskende 9-12 kan have en meget smuk oplevelse sammen med deres bedsteforældre eller forældre. Disse koncerter bliver særligt hyggelige og stemningsfyldte. Vi kan give den samme koncert to gange på en dag, fx først for skole/fritidsordning og derefter for børn og bedsteforældre / familier.
 

 

.

Trio-version

 

Program

J. Playford: Young’s Delight

Improvisation over J. B. Lully: Chaconne fra Trios de la Chambre du Roi

J. Aubert: Fra Amuzette, op. 14 No. 4, fire satser

J. Playford: Fra The English Dancing Master, tre satser

Johann Fisher: 3. Suite: to satser

James Aird’s Selection of Scottish, English, Irish and Foreign Airs, 1 sats

 

 

 

Medvirkende, Concerto Copenhagen 

Poul Høxbro: Galoubet-&-tambourin og fortælling

Fredrik Bock: Theorbe og vihuelita

Tea Bendix: Livetegning og illustrationer på storskærm

 

 

 

 

 

Fotos og koncerttrailer Klaus Nedergaard 2017

Orkesterudgave

 

Program 

J. Playford: Young’s Delight

J. B. Lully: Chaconne (G) fra Trio de la Chambre du Roi, LWV 35

J. Aubert: Amuzette, op. 14 No. 4

J. Playford: The English Dancing Master

J. B. Lully: Fra Trio de la Chambre du Roi, LWV 35

 

 

Medvirkende, Concerto Copenhagen

Poul Høxbro: Galoubet-&-tambourin og fortælling

Fredrik From, Hanna Tibell: Barokviolin

Jesenka Balic Zunic: Violoncello da spalla

Judith-Maria Blomsterberg: Barokcello

Fredrik Bock: Theorbe og barokguitar

Tea Bendix: Illustrationer på storskærm

 

Der er virkelig fest i 

Den morgen vi var hyrder.

Så god en ide må da ikke 

gemmes væk i en bog.

Camilla Löfström · Dagbladet Information

Bogen vil naturligt kunne bruges i danskundervisningen til både litteraturarbejdet og billedlæsningen. Men vis mig den musiklærer, der ikke med kyshånd ikke ville tage imod og bruge denne fortællings sammensatte karakter i sin musikundervisning for at vise eleverne, hvad musik kan gøre ved fortællinger. Det kunne endda føre til at give elever en idé om, hvad det er musik gør ved andre medier, især film. Men også oplæsninger. (...) Musikken berører andre sider i os end ord og billeder. Og i denne fortælling bliver man trefold begavet og berørt.

Eiler Jensen · Børn og Bøger 2017

Det er den bedste musik, jeg nogensinde har hørt

Dreng 7 år efter koncert på Hovedbiblioteket

Det er så smukt, at jeg er lige ved at græde

Dreng 9 år under koncert i Køge

Vi har været hyrder på Kulturmødet Mors, Kulturhuset Borup, Teaterbygningen Køge, Lillevangskolen i Allerød, Midsommerbarok på Frederiksberg, Musikariet på DR, Hovedbiblioteket i København, Kulturværftet i Helsingør... Her kan man få anbefalinger.

Workshop

Vi kan desuden skræddersy en kort workshop hvor vi danser hyrdernes danse, tegner eller ser på billeder kombineret med musik før eller efter koncerten til begge målgrupper. Der er mange spændende indgange til barokmusikken, historisk, billedmæssigt, musikalsk, ... og ofte får publikum stor lyst til at tegne efter denne koncert.

Poul Høxbro optræder med enhåndsfløjte & tromme, historiske slagtøjs-instrumenter og folkelige fløjtetyper verden over, i kammermusik, som solist, som teatermusiker og på kurser og han sprænger rammerne for hvad der er muligt på hans ”små” instrumenter. Poul Høxbro har udgivet adskillige CD’er, fungerer som kunstnerisk leder af flere forskellige projekter med Concerto Copenhagen og er desuden gæstelærer ved Schola Cantorum i Basel. Han er en dramatisk og medrivende historiefortæller på dansk, engelsk, tysk og svensk. Se mere på www.poulhoxbro.dk

 

 

Tea Bendx er illustrator, forfatter og grafisk designer med musik og historiske emner som et genkommende tema i sine projekter. Hun illustrerede som barn det lokale musikskoleblad og tog afgang fra Danmarks Designskole med et projekt om Musikhistorisk Museum. Siden har hun blandt andet lavet børneradio med fortællinger og klassisk musik på P2 og skrevet en roman om at spille musik. Se mere på www.teabendix.dk

 

 

CONCERTO COPENHAGEN er Skandinaviens førende ensemble indenfor tidlig musik og et af de mest spændende og innovative barokorkestre i verden. Originale fortolkninger og en stærk evne til at kommunikere med publikum er blandt Concerto Copenhagens kendetegn – den gamle musik gøres vital, relevant og nutidigwww.coco.dk

 

På billedet Poul Høxbro, Fredrik Bock, Fredrik From,  Jesenka Balic Zunic. Den morgen vi var hyrder i Køge. Foto Klaus Nedergaard 2017

.

Disse pressefotos © 2017 Klaus Nedergaard er til fri afbenyttelse i medierne såfremt fotografens navn krediteres.

Tags til dit arrangement:

S E   F L E R E   E K S E M P L E R   P Å