WORKSHOP: FUGLEN I DIG

Huskunstnerforløb · Nicolai for Børn 2019

FUGLEN, billedbog 70 sider, for de 9 - 100 årige

bogen

 

 

Disse workshops bygger på bogen FUGLEN, der er skrevet af Marianne iben Hansen og findes som bog og som en smuk app på itunes (Den er gratis for alle elever og lærere download on itunes)

 

Fra Alba kommer til verden følges hun af en gylden fugl, men en dag gør tvivlen sin entre. Alba møder ”pigen bag hækken”, hvis hånlige ord slår rødder i Albas sind. Hun vender sig væk fra sin fugl, og da den forsvinder, mærker hun tomheden.

 

Bogen er beskrivelsen af en barsk og nødvendig indre rejse fra at miste sig selv, søge og atter turde vælge sig selv. Den kan læses af hele familien, også af de store børn - og den er faktisk især meget rørende og relevant for de voksne.

 

I app'en bliver bogen læst op, så man kan man mærke rytmen, sanse tomheden, uvisheden og frygten via fine enkle animationer og et rigt lydspor der går i forbindelse med fortællingen. En poetisk rejse, hvor du går med Alba ad den vej, der viser sig for at finde hendes fugl  

 

 

mellemtrin/udskoling

forberedelse

 

 

I undervisningen på mellemtrin/udskoling kan bogen sætte fokus på sprog, genre, og billedforståelse. Karakteristisk er sprogets rytme, der dynamisk følger handlingen, og flowet i tekst og tegninger, der bevæger sig gennem finhed og desperation, form og opløsning. Bogens tema om at være sig selv eller lave sig selv om er centralt for denne målgruppe og vi håber at invitere de store børn, der egentlig har sluppet billedbogen, ind i denne poetiske billedfortælling!

 

 

Her er et komplet undervisningsmateriale til forberedelse:

7. - 10. klasse om intermedial litteratur danskidybden

5. - 6. klasse analyseværktøjer i skoleskabet.dk > opgaver til Fuglen

5. klasse og op: tag-selv-inspiration > marianneibenhansen.dk

Alle lærere og elever har gratis adgang til app’en i iTunes.

 

 

S E   F L E R E   E K S E M P L E R   P Å