BIOGRAFI · BAGGRUND · TEGNERLIV · SAMARBEJDE

 
TEA BENDIX · Født 1970. Forfatter, grafisk designer, illustrator og performer. Skaber visuelle fortællinger i bøger, i byrummet, på skærmen, i udstillingen, på scenen, i koncerten og live

 

 
Uddannet på Designskolen i Kolding, Linien for Grafisk Design og Illustration 1993, med afgang fra Danmarks Designskoles Institut for Visuel Kommunikation 1996 samt fra Forfatterskolen for Børnelitteratur på Center for Børnelitteratur 2001. Egen tegnestue siden 1998. Om Forfatterskabet: >Forfatterweb
 
 

ET TVÆRÆSTETISK ARBEJDSFELT

Jeg skriver, tegner og designer børnebøger og alt det der følger med - ebøger, børneradio, børneteater, PR for kulturevents, koncerter og workshops for børn, udstillinger, formidling og foredrag. Der opstår hele tiden nye interessante tværæstetiske muligheder i de nye medier, det er spændende at danne nye broer og jeg har i de seneste år interesseret mig for, hvordan man kan bruge tegninger og visuelle fortællinger på andre måder, i store formater i byrummet, på skærmen som livetegning eller som apps, i udstillingen som plancher og fritstående figurer. 

I øjeblikket er jeg optaget af at udvikle koncerter og performance med livetegning i samarbejde med dansere eller orkestre. Jeg er interesseret i at arbejde koreografisk med tegningerne, udforske samspillet på scenen og undersøge de impulser musikken kan give til tegningerne og omvendt. Forskellige typer musik giver helt forskellige tegninger!

 

PROCES

Mit arbejde handler mere om at lytte end at tegne. Det handler om at være nærværende med et materiale med alle sanser vågne. På scenen sker det lynhurtigt. Ved tegnebordet behøver jeg tid. Når jeg starter en opgave, bruger jeg tid på at tale med kunden, glemme hvad jeg ved, skrive noter og fornemme mig ind på, hvad det er, der er på spil, hvordan udtrykket skal være og hvilket medie, der er rigtigt at bruge. Jeg tegner/skriver manus, tegner mig ind på nogle visuelle elementer jeg kan anvende, tvivler og morer mig på skift, vender og drejer det med temaet, fylder væggen op med skitser, vælger ud, håndtegner illustrationerne, scanner ind, tilpasser detaljer i Illustrator og Photoshop, håndskriver typografien, udfører bogtilrettelægning og design i Indesign og afprøver hele tiden layoutet for at se hvordan samspillet mellem de mange dele virker i praksis. Det føles som at moddelere det op, det er et (lykkeligt) puslearbejde og det er vigtigt at alle detaljer omkring bogen hænger godt sammen, især hvis det udvikler sig til at blive til mange ting og flytter over i andre medier.

 

JEG ARBEJDER SAMMEN MED

 

Forlaget Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Forlaget Carlsen, Forlaget Eksistensen, Politikens forlag, Teater My, Teater Kriskat, Teaterforeningen Frøken Fracasos Kompagni, Dansk Forfatterforening, Kulturværftet Helsingør, Nationalt Videnscenter for Demens, Blixen Prisen, Vor Frue Kirke København, Danmarks Radio, Emil de Waal og Spejderrobot, Thomas Sandberg og Steen Håkon Hansen, Concerto Copenhagen, Krudtuglejazz, Moussa Diallo og Dawda Jobarteh, Benita Haastrup og Katrine Suwalsky, Sille & Palle m. fl.
 
 
 

 

 

MEDLEM AF

 

Design Danmark, Forening for Boghåndværk, Dansk Forfatterforening, Illustratorerne i Dansk forfatterforening

 

 

 

OG

 

Mor til tre. 

Danser historiske danse > Anello

 

 

 

SAMARBEJDE

Tea Bendix tegner billeder, der glider direkte ind i følelserne. Hendes tegninger minder om noget, man måske har glemt

Anne Middelbo 2017

Bendix' sarte fine streg har en nerve, der gør billedsiden levende og løfter de følelsesmættede karakterer op fra siden og vækker dem til live.

Statens kunstfond 2019