Mørkemusen

Tekst © Marianne Iben Hansen

Illustrationer © Tea Bendix

Gyldendal 2019

ISBN 9788702272819

 

 

 

Jeg har sjældendt set så fint et børnebogsmanuskript som denne rimede historie om en introvert mus. En anderledes heltefortælling om at være et stille væsen i en overvældende verden. Ren kærlighed i bogform, til de introverte og de milde og de lidt forsigtige, og alle der skal ud og se sig omkring.

 

Præmieret af Statens Kunstfond for værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet 2019

 

#marianneibenhansen#teabendix#mørkemusen, #Gyldendal

Skriv en tekst her

Skriv en tekst her

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 

Et ægte engagement og en historie, der bare skal ud i verden

Kristeligt Dagblad anmeldt af Damián Arguimbau 2019.06.01

Mørkemusen er en vidunderlig sanselig historie om at mærke og stå ved sig selv, uanset hvor meget andre synes, man bør være som dem

Litteratursiden.dk · Metteline Lykke Rasmussen 2019.05.22

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

En usædvanlig vellykket billedbog

(seks hjerter) i Politiken anmeldt af Steffen Larsen 2019.06.11

En vidunderlig, sanselig historie

bogbotten.dk · anmeldt af Søren Fanø · 2019.05.28

★★★★★★

En bog, som bliver bedre for hver gang, den bliver læst. (...) Det er simpelthen et mesterværk! Forfatterens skarpe rim gør ondt, når de skal gøre ondt, og de giver tryghed, når tiden er til det

(seks stjerner) i Pædagogen anmeldt af Bjarne W. Andressen 03. 02.2020

En billedbog, der med ømhed og poesi beskriver både det hårde og det smukke ved at være anderledes - og alligevel høre til.

Bendix' sarte, fine streg har en nerve, der gør billedsiden levende og løfter de følelsesmættede karakterer op fra siden og vækker dem til live. Mens Hansens rimende, fremadrettede og energiske tekst om den lille outsider-mus, der bliver en helt, giver bogen en klassisk eventyrislæt og sørger for bogens rytme og hjertebanken. Tekst og billeder er stærke og sigende hver for sig, men samlet set bliver bogen til en lille kunstbog, der både kan være en god samtalebog for de mindste, men også kan opleves på et andet plan af ældre læsere og oplæsere. En rørende, dejlig bog.

Præmiering fra Statens Kunstfond for værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet 2019

Mørkemusens koncert havde debut allerede november 2018 og indeholder en særlig Mørkemusens sang som kan synges med fingre eller fagter. Marianne Iben Hansens tekster er i forvejen tæt forbundet til rytme og puls, men Torben Westergaards musik åbner historien og lader den strømme ind i lytteren, intuitivt og umiddelbart. Forestillingen egner sig til skoler, biblioteker eller andre steder, som ønsker at formidle en nærværende oplevelse i lyrik, musik og billeder. Mulitimodalt siger de kloge. Vidunderligt synes børnene. 

Marianne Iben Hansen: oplæsning

Torben Westergaard: bas

 

Booking: marianneiben@hotmail.com > marianneibenhansen.dk

Mørkemusen

børnebogen som koncert!

 

 

Mørkemusens koncert havde debut allerede november 2018 og indeholder en særlig Mørkemusens sang som kan synges med fingre eller fagter. Marianne Iben Hansens tekster er i forvejen tæt forbundet til rytme og puls, men Torben Westergaards musik åbner historien og lader den strømme ind i lytteren, intuitivt og umiddelbart. Forestillingen egner sig til skoler, biblioteker eller andre steder, som ønsker at formidle en nærværende oplevelse i lyrik, musik og billeder. Mulitimodalt siger de kloge. Vidunderligt synes børnene. 

 

 

Marianne Iben Hansen: oplæsning

Torben Westergaard: bas

 

Booking: marianneiben@hotmail.com > marianneibenhansen.dk

.

Mørkemusens verden. Et lykkeligt introvert øjeblik

- en ikkeaktivitet, som Mørkemusen ville kunne lide det

havrehalmsduftende, let stikkende og meget godt.

Udstillingen kan lånes ved henvendelse til tea@teabendix.dk

 

Mørkemusens have · Billedstrøm Festival for visuelle fortællinger 2019   ·  Fotos Klaus Nedergaard 2019

Mørkemusens Verden med muserede og blomstereng på Kulturmødet Mors 2019

 

 

 

 

 

 

 

Teltets scenografi er skabt i samarbejde med Kristina Høier fra børnehuset Nicolai for Børn i Kolding. Det er en forløber for en ruminstallation, der skal have til huse i Nicolai for Børn,  - en leg med hvordan man kan omsætte en bog til et rum og hvordan man kunstnerisk kan blive inspireret af poesi og billeder. Rummet i Nicolai for Børn kan ses fra februar 2020

SKOLEWORKSHOP · HUSKUNSTNERDAGE · BILLEDLÆSNING I BØRNEHAVEN · BIBLIOTEKSEVENTS

Mørkemusen ·  Billedlæsning i børnehaven

alder: 4,5 - 5 år

 

 

 

Med støtte fra Huskunstnerordningen hos Statens Kunstfond var jeg (og mørkemusen) huskunstner for Billedstrøm Festival for visuelle fortællinger og arbejdede med tidlige billedkompetencer og billedsansning i en børnehave i Køge Nord september 2019

 

Billedstrøm Festival for Visuelle Fortællinger er en festival for børn, kunst og billeder, der handler om at præsentere børn for den professionelle kunst, lade dem sanse og lege med fortællingerne, samt skabe sine egne. Hvordan kan vi udforske mødet mellem børnene og billederne? Hvordan kan man etablere nye rammer for at få børn til at forstå, leve sig ind i, udtrykke sig og skabe visuelle fortællinger?

 

Jeg lavede op til festivalen et undervisningsforløb til børnehaven og blev helt blæst bagover hvor meget de små mennesker havde mod på. Vi afprøvede en masse billedteknikker, lavede hver adskillige bøger og sluttede med fin fernisering i Mørkemusens telt på festivalen og mørkemusekoncert med Marianne Iben Hansen og Torben Westergaard.

 

Et tæt og engageret samarbejde mellem bibliotek og børnehave!

Mørkemusen ·  lilleratur mellem medier i Tingbjerg

alder: 4,5 - 5 år

 

 

 

75 bøger på tre dage med tre børnehaveklasser.

Tegneøvelser, bogtilrettelægning, illustrationer, 

Igen et tæt og engageret samarbejde mellem bibliotek og skole!

Sprogstart, noget om mod og tålmod

alder: 3 - 6 år

 

 

 

Sprogstart har pakket 1000 poser med krammemus, mørkemusebøger, fortælleterninger og filosofiske spørgsmål,  sangark, leg med sok på hovedet og højtlæsningsversion i A3 til brug i institioner. Den kan lånes på biblioteket og fåes i kommuner der har Sprogstart. En fin håndsrækning til litteratursamtaler og sprogforståelse!!!

Biblioteksarrangement

alder: 3 - 6 år

 

 

 

En mørkemus, en muserede og en illustrator. Vi lister os ind og ligger i musereden og hører historien om den lille forsigtige Mørkemus, når illustratoren til bogen Tea Bendix læser højt. Vi kan alle sidde i musereden med blomster omkring os, og det vil føles som at være helt inde i bogen. Vi skal også tegne vores egen historie om Mørkemusen, som Tea vil sætte sammen til en børnenes egen bog.

MARIANNE IBEN HANSEN har, siden sin debut hos Gyldendal i 2004, udgivet en lang række billedbøger på rim, en enkelt børneroman og en novellesamling for unge. Hendes sprog er karakteristisk, legende, rytmisk, med inspiration fra rapmusikken, og hendes bøger er oftest humoristiske. Vi har tidligere skabt bogen FUGLEN sammen. Her lægger hun humoren til side for at fortælle en inderlig historie i dynamisk og strømmende lyrik. Se mere på marianneibenhansen.dk

 

 

TEA BENDIX er illustrator, børnebogsforfatter og grafisk designer og har haft egen tegnestue siden 1998. Hun har lavet børneradio, børnebøger, børneteater, workshops, kunstformidling, storytelling, udstilling og bladtegning. Både MØRKEMUSENs og FUGLENS illustrationer og bogtilrettelægning er skabt i et tæt samarbejde mellem forfatter og illustrator for at skabe symbiosen mellem tekst og billede. Se mere på www.teabendix.dk

 

 

 

 

 

Foto: Ordkraft 2020