Marianne Iben Hansen FUGLEN Cirklen og andre cirkeldigte der aldrig starter og slutter, fordi det er ... Tekst: Thorstein Thomsen, illustrationer: Tea Bendix   e-BOG med indtaling, musik og enkle animationer Udgivet 2013 af Lindhardt og Ringhof / Carlsen ISBN: 978-87-11-38081-9

 

 

 

FUGLEN. App, Gyldendal 2017

 

10-99 år

 

FUGLEN er en lyrisk odyssé for større børn og voksne skrevet af Marianne Iben Hansen og illustreret af Tea Bendix. Bogen handler om at miste sig selv, søge og atter turde vælge sig selv. Der er noget på spil her, og derfor ønsker vi med denne udgivelse at invitere de større børn tilbage til billedfortællingen.

 

Tekstens lyriske udtryk er utraditionelt, idet rytmen følger handlingen organisk og ustringent - uden nogensinde at falde i form. Billederne udvikler sig i resonans med teksten fra startens rolige skildring af et genkendeligt univers til en rå og vild fortolkning af både de ydre og indre landskaber. 

 

Med denne digitale udgave af Fuglen, har vi bestræbt os på at skabe en sanselig og smuk oplevelse ved at benytte lyd, timing, pacing og animation som virkemidler. Læseren får derved lov til at mærke rytmen gennem oplæsningen, sanse tomheden, uvisheden og frygten via bevægelse og et rigt lydspor der går i forbindelse med fortællingen. Ikke ved interaktion, eller mulighed for at påvirke handlingen, men tværtimod ved, at læseren ligesom hovedpersonen, er ude af stand til at fravige den vej, der viser sig for hende og i stedet må åbne sig for det mystiske, det ukendte og uvisse for at overkomme sine udfordringer.

 

> Se bogtrailer

 

 

 

 

Redskaber til analysearbejde

 

dansk i dybdenUndervisningsmateriale om intermedial litteratur, Ayoe Quist Henkel, Gyldendal 2017

 

danskidybden.gyldendal.dk Undervisningsforløb til den intermediale udgave af FUGLEN publiceres foråret 2018 på Gyldendals nye litteratursite til udskolingselever (7.-10. klasse)

 

 

 

 

 

Ebogen er støttet af Statens Kunstfond 

 

støttet af statens kunstfond