Tea Bendix og Marianne Iben Hansen 2014
foredrag, baby, børns læsning
foredrag, baby, børns læsning

Den morgen vi var hyrder · Foredrag med koncert

Fransk og engelsk barokmusik for små ører og store ører. Kom med på en rejse ind i barokken med Concerto Copenhagen, musiker og fortæller Poul Høxbro og illustrator Tea Bendix. Efter koncerten er der spørgsmål og svar, foredrag om at samarbejde, om at tegne, om tidens malerier og musik.

Målgruppe: 5 – 8 år · Spiller indendørs de fleste steder for 1-4 klasser på én gang · Varighed: 35 - 45 minutter · Pris efter aftale · Spilleareal: ca. 8 x 5 · Tekniske specifikationer: 230 V, LCD-projektor, lærred og en vis mørklægning · Opstillingstid: 2 timer · Sprog: Koncertes kan holdes på engelsk, tysk, svensk, dansk. Kontakt Concerto Copenhagen info@coco.dk

Videotrailer: Klaus Nedergaard 

 

Marianne Iben Hansen & Tea Bendix

FUGLEN · en billedbog for de 10-99årige 

 

Sjovt og bevægende foredrag om en ide- og arbejdsproces. Om at være tro mod sin natur. Om at blotte sig. Om kærlighed til arbejdet og om den kompromisløshed, der får én til at holde fast indtil det føles helt rigtigt. Om at vende tilbage til noget der har betydet noget. 

 

FUGLEN er en lyrisk odyssé for større børn og voksne. Bogen handler om at miste sig selv, søge og atter turde vælge sig selv. Præcis som man kan opleve det i en kreativ proces og præcis som det sker både når man er 14 og 41. Bogen blve nomineret til kulturministeriets forfatterpris og illustratorpris for børne og ungdomsbøger.

 

Vi optræder gerne for skoleklasser. I undervisningen på mellemtrin/udskoling kan bogen sætte fokus på sprog, genre, og billedforståelse. I de store klasser er temaet nærværende. Hvem er vi inderst inde? Er vi os selv, eller laver vi os om? Og vi håber at invitere de store børn, der egentlig har sluppet billedbogen, ind i denne poetiske billedfortælling! 

 

 

MARIANNE IBEN HANSEN har udgivet en lang række humoristiske billedbøger på rim. Hendes sprog er karakteristisk, legende og musikalsk. I FUGLEN lægger hun humoren til side for at fortælle en inderlig historie i dynamisk og strømmende lyrik. 

 

TEA BENDIX har som illustrator, forfatter og grafisk designer arbejdet med børnebøger siden 1998. FUGLENS illustrationer og bogtilrettelægning er skabt i et tæt samarbejde mellem forfatter og illustrator

 

 

varighed 1 time

kontakt tea[at]teabendix.dk eller marianneiben[at]hotmail.com

 

Læsende babyer, legesyge forældre

Inspirationsoplæg om små børns vej ind i sproget og fortællingernes verden

 

Kan en baby lære at 'læse' og kan forældre lære at være legesyge? Jeg fortæller hvad jeg tænker om at læse med børn og giver konkrete praktiske eksempler på, hvad vi som forældre eller pædagoger kan gøre for at stimulere helt små børn med ord og med billeder, når de f.eks ligger på puslebordet, i barnevognen eller sidder på skødet på en helt almindelig dag. HVordan man bruger bogen som objekt og andre objekter som bog. Varighed 1 time. Foredraget er kun for voksne.

 

Den pæne historie

En beretning fra et arbejdsbord om at formidle historisk materiale

 

Det er et genkommende motiv for mig at arbejde med historiske emner i skrevet eller tegnet form. Jeg fortæller om lykken ved at grave sig ned i detaljen, få adgang til noget jeg ikke ved, støde sig på små passager der bliver store forhindringer og tage afsæt i alt det ingen ved. 

 

Hovedstolen

Hvordan manifesterer designnationen Danmark sig i billedbøgerne?  

 

Jeg har fundet en stak børnebøger frem,

- den ældste fra 1949, den yngste helt nyudgivet.

Alle med møbler af Wegner, Finn Juhl og

Arne Jacobsen i billedsiden 

 

 

Skoler i Ballerup 2014

Vallekilde Højskole 2010 

Snedkernes efterårsudstilling, Ordrupgård 2010