Tea Bendix

Foto Jakob Boserup 2014

 

Tea Bendix tegner billeder, der glider direkte ind i følelserne. 

Hendes tegninger minder om noget, man måske har glemt

 

Anne Middelbo 2017

 

 

 

 

 

Tea Bendix MDD

· børnebogsforfatter

· illustrator

· grafisk designer mdD

 

Født 1970. Illustrerede min første børnebog da jeg var 18. Uddannet på Designskolen i Kolding, Linien for Grafisk Design og Illustration 1993, med afgang fra Danmarks Designskoles Institut for Visuel Kommunikation 1996 samt fra Forfatterskolen for Børnelitteratur på Center for Børnelitteratur 2001. Egen tegnestue siden 1998. 

 

 

 

 

 

Arbejdsområde 

 

Jeg arbejder tværmedielt med illustrationer, tekster og grafisk design, med alt det der kan vokse ud af børnelitteratur. En bogudgivelse kan blive e-bøger, børneradio, børneteater, børnekoncerter, formidling, workshops, udstillinger og performance. Mulighederne er uendelige. Det gælder om at finde rette medie til rette historie. 

 

 

Når jeg starter en opgave, bruger jeg lang tid på at lytte mig ind på hvordan udtrykket skal være. Jeg skriver tekster, håndtegner illustrationerne, scanner ind, tilpasser detaljer i Illustrator og Photoshop, håndskriver typografien, udfører bogtilrettelægning og design i Indesign og afprøver hele tiden layoutet for at se hvordan samspillet mellem de mange dele virker i praksis. Det giver en helhed at være med i alle dele af processen.

 

I øjeblikket er jeg optaget af at udvikle koncerter og performance med livetegning i samarbejde med dansere eller orkestre til jazz og klassisk musik. Jeg  er interesseret i at arbejde koreografisk med tegningerne, udforske samspillet på scenen og undersøge de impulser musikken kan give til tegningerne og omvendtJeg følger musikkens pauser, kontraster, kurver, og linier med min blyant, tegner hvad end der kommer, lader fantasien arbejde og bøvle og udvikle sig, og ser det vokse, mutere, når musikken folder billedet ud.

 

 

Mine foredrag og workshops handler om kærligheden til bøger, håndværket og den kreative proces. Om at være nærværende med materialet, udfordre vanen, og arbejde med vågne sanser.

 

 

 

 

 

Kunder

Forlaget Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Forlaget Carlsen, Forlaget Eksistensen, Politikens forlag, Concerto Copenhagen, Krudtuglejazz, Teater My, Teater Kriskat, Teaterforeningen Frøken Fracasos Kompagni, Dansk Forfatterforening, Kulturværftet Helsingør, Nationalt Videnscenter for Demens Rigshospitalet, Blixen Prisen, Vor Frue Kirke København, Danmarks Radio

 

 

Medlem af Design Danmark, Forening for Boghåndværk, Dansk Forfatterforening, Illustratorerne i Dansk forfatterforening

 

 

og Mor til tre. Danser historiske danse i > Anello

 

 

 

 

Tea Bendix