BIOGRAFI · BAGGRUND · TEGNERLIV · SAMARBEJDE

 
TEA BENDIX · Født 1970. Forfatter, grafisk designer, illustrator og performer. Skaber visuelle fortællinger i bøger, i byrummet, på skærmen, i udstillingen, på scenen, i koncerten og live

 

 
Uddannet på Designskolen i Kolding, Linien for Grafisk Design og Illustration 1993, med afgang fra Danmarks Designskoles Institut for Visuel Kommunikation 1996 samt fra Forfatterskolen for Børnelitteratur på Center for Børnelitteratur 2001. Egen tegnestue siden 1998. Om Forfatterskabet: >Forfatterweb
 
 

ET TVÆRÆSTETISK ARBEJDSFELT

Jeg skriver, tegner og designer børnebøger og arbejder tværmedielt med alt det der følger med: boghåndværk, børnelitteratur, billedbøger, ebøger, børneradio, børneteater, PR, koncerter og workshops, udstillinger, formidling, foredrag og livetegning. Jeg hjælper med hele processen fra ide til færdigt værk for at skabe helhed.

Der opstår hele tiden nye interessante tværæstetiske muligheder i de nye medier og jeg har i de seneste år interesseret mig for, hvordan man kan bruge tegninger og visuelle fortællinger som liveperformance / tegnekoncert - i samarbejde med dansere eller orkestre. Jeg undersøger hvordan man kan arbejde koreografisk med tegningerne, udforske samspillet på scenen og undersøge de impulser musikken kan give til tegningerne og omvendt. Forskellige typer musik og samarbejder giver helt forskellige tegninger!

Mine foredrag og workshops handler om kærligheden til bøger, håndværket og den kreative proces.

 

PROCES

Mit arbejde handler mere om at lytte end at tegne. Det handler om at være nærværende med et materiale med alle sanser vågne. På scenen sker det lynhurtigt. Ved tegnebordet behøver jeg tid. Når jeg starter en opgave, bruger jeg tid på at tale med kunden, glemme hvad jeg ved, skrive noter og fornemme mig ind på, hvad det er, der er på spil, hvordan udtrykket skal være og hvilket medie, der er rigtigt at bruge.

Jeg tegner/skriver manus, tegner mig ind på nogle visuelle elementer jeg kan anvende, tvivler og morer mig på skift, vender og drejer temaet, fylder væggen op med skitser, vælger ud, håndtegner illustrationerne, scanner ind, tilpasser detaljer i Illustrator og Photoshop, håndskriver typografien, udfører bogtilrettelægning og design i Indesign og afprøver hele tiden layoutet for at se, hvordan samspillet mellem de mange dele virker i praksis. Det føles som at moddelere det op, det er et lykkeligt puslearbejde og det er vigtigt at alle detaljer omkring bogen hænger godt sammen, især hvis det udvikler sig til at blive til mange ting og flytter over i andre medier.

 

KUNDER

 

Jeg laver bøger for Forlaget Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Forlaget Carlsen, Forlaget Eksistensen og Politikens forlag, PR for Teater My, Teater Kriskat, Teaterforeningen Frøken Fracasos Kompagni og Dansk Forfatterforening, workshops på Kulturværftet Helsingør og Nikolai for Børn, illustrationer for Nationalt Videnscenter for Demens, Historieselskabet og Blixen Prisen, børneradio for Danmarks Radio P2, udstillinger i Vor Frue Kirke København og Nicolai for Børn og går på scenen med Emil de Waal og Spejderrobot, Thomas Sandberg og Steen Håkon Hansen, Concerto Copenhagen, Krudtuglejazz, Moussa Diallo og Dawda Jobarteh, Benita Haastrup og Katrine Suwalsky, Ayi Solomon, Sille & Palle m. fl.

 
 
 

 

MEDLEM AF

 

Design Danmark, Forening for Boghåndværk, Dansk Forfatterforening, Illustratorerne i Dansk forfatterforening

 

 

 

OG

 

 

 

Mor til tre. 

Danser historiske danse > Anello

 

 

SAMARBEJDE

Når vi samarbejder udvikler vi en fælles aftale, men for alle projekter gælder disse retningslinier:

Tea Bendix tegner billeder, der glider direkte ind i følelserne. Hendes tegninger minder om noget, man måske har glemt

Anne Middelbo 2017

Bendix' sarte fine streg har en nerve, der gør billedsiden levende og løfter de følelsesmættede karakterer op fra siden og vækker dem til live.

Statens kunstfond 2019

Jeg har i hvert fald aldrig oplevet noget som det, Tea Bendix præsenterede under overskriften: Kan man tegne funk? Sammen med sit lille band af sammenspillede musikere, Sille Grønberg og Palle Windfeldt, opførte hun på en glasplade en række tegninger, streger og prikker, som swingede helt ud i Køge Bugt, så der ikke var et øje eller en numse tør. Det er noget af det sejeste, man kan opleve i billedets verden, når alt går op i en højere enhed

Steffen Larsen 2018

Tea Bendix kan tegne - altså virkelig tegne, så det går lige i hjertet på dig

Ordkraft 2021