Tea Bendix

Foto Jakob Boserup 2014

 

Tea Bendix tegner billeder, der glider direkte ind i følelserne. 

Hendes tegninger minder om noget, man måske har glemt

 

Anne Middelbo 2017

 

 

 

 

 

Tea Bendix MDD

· børnebogsforfatter

· illustrator

· grafisk designer mdD

 

Født 1970. Tegnede min første børnebog da jeg var 18. Uddannet på Designskolen i Kolding, Linien for Grafisk Design og Illustration 1993, med afgang fra Danmarks Designskoles Institut for Visuel Kommunikation 1996 samt fra Forfatterskolen for Børnelitteratur på Center for Børnelitteratur 2001. Egen tegnestue siden 1998. 

 

 

 

 

 

Arbejdsområde 

 

Jeg arbejder tværmedielt med illustrationer, tekster og grafisk design. Det bliver især til billedbøger, e-bøger, børnelitteratur, børneradio, børneteater, børnekoncerter, bladtegning, formidling, workshops, udstillinger og performance.

 

 

Når jeg starter en opgave, undersøger jeg den ved at lytte, skrive og tegne mig ind på den. Jeg er næsten altid igang med noget jeg ikke har prøvet før. Men jeg VIL heller ikke vide eller beslutte på forhånd, hvordan det skal være. Hver historie må starte fra nul og finde sit udtryk. Jeg arbejder på tekst, illustrationer og layout samtidig for løbende at se, hvordan samspillet virker i praksis, - og modellerer det nærmest op. Jeg finder en streg der passer til opgavens temperament, håndtegner illustrationerne, scanner, tester hvordan det ser ud i layoutet, tilpasser detaljer i Illustrator og Photoshop, håndskriver typografien, udfører bogtilrettelægning og design i Indesign og sender det til tryk. Det giver en helhed at være med i alle dele af processen.

 

I øjeblikket er jeg optaget af at bruge livetegning som performance i samarbejde med dansere eller orkestre til jazz og klassisk musik og undersøge de impulser musikken kan give til tegningerne - og omvendt.

 

Mine foredrag og workshops handler om kærligheden til bøger, håndværket og den kreative proces. Om at være nærværende med materialet, udfordre vanen, og arbejde med vågne sanser.

 

 

 

 

 

Kunder

Forlaget Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Forlaget Carlsen, Forlaget Eksistensen, Politikens forlag, Concerto Copenhagen, Krudtuglejazz, Teater My, Teater Kriskat, Teaterforeningen Frøken Fracasos Kompagni, Dansk Forfatterforening, Kulturværftet Helsingør, Nationalt Videnscenter for Demens Rigshospitalet, Blixen Prisen, Vor Frue Kirke København, Danmarks Radio

 

 

Medlem af Design Danmark, Forening for Boghåndværk, Dansk Forfatterforening, Illustratorerne i Dansk forfatterforening

 

 

og Mor til tre. Danser historiske danse i > Anello

 

 

 

 

Tea Bendix