Anderledes med drenge

Tekst © Patrick Ness

Illustrationer © Tea Bendix

Carlsens billednoveller · Carlsen 2020

80 sider, ISBN  9788711698754

Udgivelsesdato 10. september 2020

Kan forudbestilles fra 10. juli 2020

Smuk, illustreret novelle om den første gang

Der er mange overstregninger og sorte linier på siderne og illustrationerne i ANDERLEDES MED DRENGE. For den handler om  x x x - eller i hvert fald til syneladende. De fire barndomsvenner, Ant, Charlie, Jack og Freddie, var engang uadskillelige. Nu er de på vej til at blive voksne, og intet er længere så simpelt, som det var, da de var børn. En stærk og rørende historie om kærlighed og venskab af Patrick Ness! 

 

Anderledes med drenge er en del af serien CARLSENS BILLEDNOVELLER, som er billedbøger til unge: Korte, illustrerede historier skabt af nogle af de allerbedste forfattere og illustratorer til undervisningen i de største klasser.

 

Når man illustrerer bøger, får man virkelig lov til at nærlæse en tekst ... og denne historie har været helt særligt spændende, svær og dejlig at nærstudere og arbejde med. Jeg har brugt blyant - blødt, groft, teknisk og skitseagtigt på skift -, fordi det er det ærligste tegneredskab i verden, og "Det er sådan en historie, hvor man kan fortælle sandheden", som hovedpersonen Ant siger i bogen. Jeg håber at bogen får et råt og sanseligt udtryk, når den ligger færdigtrykt. Bag en masse hvid støj og afdækning har jeg lagt både portrætter og croquistegninger ind i illustrationerne, som jeg har lavet om så mange gange at jeg ikke længere ved hvor jeg startede. For historien i sig selv er utrolig varm og fuld af billeder og beskrivelser af noget, som er utrolig komplekst og måske bare meget enkelt når det komemr til stykket. (Jeg anbefaler at man læser den højt. Det er den meget velegnet til. Og der er sikkert mange løsninger på hvordan man kommer gennem de overstregede passager... )

Internationalt novellesamarbejde

 

 

Patrick Ness (f. 1971) bor i London og har skrevet bøger for både voksne og unge. Han slog igennem hos de danske læsere med den anmelderroste roman Monster. Han er siden fortsat med at begejstre læserne med bl.a. trilogien Chaos Walking, den grafiske roman Og havet var vores himmel samt senest romanen Burn. Læs mere på patrickness.com

 

 

 

Tea Bendix (f. 1970) bor i København og illustrerer bøger, apps, tv og web, udstillinger, byrum og tegner live på scenen. Men i denne bog er hun vendt tilbage til blyanten, det ærligste tegneredskab i verden, for denne bog:"er sådan en historie, hvor man kan fortælle sandheden". Se mere på teabendix.dk

 

 

Bogen er tilrettelagt af Maria Lundén, som har skabt et stærkt og rent layout og en fræk farveholdning omkring den ellers næsten sorthvide bog.